De Ruien: Educatief pakket


Educatief pakket voor een bezoek aan De Ruien in Antwerpen.

De voorbereidende les gaat in op de groei en ontwikkeling van de stad Antwerpen. De verschillende stadsuitbreidingen worden heel beknopt besproken. De naverwerkingsles behandelt de evolutie van de ruien en het belang van water voor de stad.

Je hoeft de volledige bundel niet van A tot Z te doorlopen. Het staat je vrij om een selectie te maken uit de aangeboden opdrachten. Sommige opdrachten zijn enkel uitvoerbaar in een computerklas, maar er zijn voldoende andere oefeningen voor wie niet over computers kan beschikken.

De resolutie van de bijgevoegde kaarten is voldoende hoog om kwaliteitsvolle afdrukken te maken. Toch is het, als je over computers beschikt, wellicht zinvoller om de leerlingen de kaarten digitaal te laten raadplegen. Dat geeft immers de mogelijkheid om de kaarten uit te vergroten.

Je kan je leerlingen de besproken straten laten aanduiden op een hedendaags stratenplan. De toeristische informatiekantoren van de stad Antwerpen bieden gratis stadsplannetjes aan die je daarvoor kan gebruiken.

Het educatief pakket wordt verzonden naar de leerkracht na reservatie bij De Ruien. Reservatie via www.deruien.be of schoolbezoeken@deruien.be 

De handleiding voor de leerkracht hoort bij het educatief pakket over de Antwerpse ruien. Deze handleiding is identiek aan de bundel voor de leerlingen, aangevuld met:

  • Modelantwoorden bij de opdrachten;
  • extra informatie voor de leerkracht.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
De Ruien
Organisatie

Ontdek ook