Arduino van onder het fijnstof: Navorming op aanvraag


Fijnstof is een erg actueel thema in de media maar blijft voor velen toch een vaag begrip dat in de lucht hangt en veel vragen oproept. Dit project biedt in de e-classroom in verschillende modules een antwoord op al deze vragen.

In de eerste module van dit STEM-project ontdekken de leerlingen waarom fijnstof de gezondheid kan schaden. Helaas hebben we geen menselijk zintuig dat een teveel aan fijnstof in de lucht kan detecteren.

Daarom kruipen de leerlingen in een volgende stap in de schoenen van een ingenieur en zoeken een antwoord op de vraag 'Hoe ontwerp je een goedkope fijnstofdetector?'.

Al doende leren de jongeren dat er bij de fijnstofmetingen ook enkele uitdagingen komen kijken, zoals kalibratie, automatisering, meetbereik, nauwkeurigheid en interpretatie van metingen.

Het project wordt aangeboden als e-learningcursus en is modulair opgebouwd in een blended learning-formaat. Deze vorm van didactiek combineert zelfstandig online leren met een klassikaal doe- en leerproces voor leerkrachten en leerlingen. Het pakket leidt de leerling via afwisseling van tekst, video en allerlei interactieve oefeningen door de leerstof.


Brightlab: Arduino voor fijnstof

Plaats en data

  • tot (op aanvraag)
  • provincie Vlaams-Brabant (België)
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

€385 voor een halve dag (max. 3u) voor min. vijf en max. zeven deelnemers. Andere combinaties van tijd en aantal zijn mogelijk.

Meer info over de voorwaarden en prijzen: https://brightbib.be/categorie/projecten/navorming-op-maat.
Brightlab
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.