Iedereen is creatief. Ontdek een waaier van mogelijkheden via een iPad: Maattraject


Creativiteit en iPads, een perfect duo! Ontdek tijdens deze nascholing hoe je jouw eigen creativiteit kan botvieren en hoe je leerlingen hun creatieve skills kan laten ontwikkelen. Je ervaart eerst de veelvuldige mogelijkheden aan de hand van enkele apps. Daarna bekijk je hoe je lessen kan ontwerpen om creativiteit te stimuleren, of hoe je dit eenvoudig in jouw andere lessen kan integreren.

Programma

Door middel van concrete oefeningen maak je kennis met creatie-apps zoals Clips, Garageband, Tayasui Sketches en iMovie. Je ervaart op die manier hoe je de creativiteit van jouw leerlingen kan stimuleren via de beeldende domeinen tekenen, video, foto, kunst en via het muzikale domein. Je exploreert de mogelijkheden om deze apps in te zetten op elk niveau zodat je elke leerling kan uitdagen om zijn creatieve skills te ontwikkelen. Tot slot bekijk je concrete lessen uit de handleidingen Iedereen is creatief, hoe je deze op een relevante manier kan integreren in jouw aanpak en hoe je dit kan koppelen aan andere competenties zoals onderzoekende vaardigheden en STEM.


CNO UAntwerpen: Iedereen is creatief. Ontdek een waaier van mogelijkheden via een iPad

Plaats en data

  • tot (op aanvraag)
  • België
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

De prijs gebeurt in overleg met de organisatie en is afhankelijk van de gewenste duur van de vorming en eventuele aanpassingen op maat.

Ontdek ook

Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.