Project waterzuivering en project energieopslag: InnovationLab


Wil je deelnemen aan één van deze projecten, schrijf je dan in voor de nascholing.

Project Waterzuivering:

In de vier modules van dit hele-dagproject leren leerlingen over de (bio)chemische parameters die de kwaliteit van oppervlaktewater bepalen en technieken van waterzuivering om dit oppervlaktewater drinkbaar te maken.

In de eerste module meten zij met een aantal biologische en chemische proefjes de mate van verontreiniging in oppervlaktewater. Tijdens module twee gaan zij op hun vervuild water een aantal zuiveringstechnieken toepassen. Hoe goed hun waterzuivering gewerkt heeft, controleren zij met een aantal testjes in de laatste twee modules. Dit project sluit aan bij de vakgebieden biologie, chemie, fysica en technologie.

Project Energieopslag:

De leerlingen maken batterijen en brandstofcellen en ontrafelen de chemie ervan. Ze onderzoeken op een experimentele manier welke parameters hierbij van belang zijn, en gebruiken deze kennis nadien in een wedstrijdelement. Dit project kan omwille van zijn modulair karakter uitgevoerd worden zowel op een halve dag als op een hele dag (de leerkracht bepaalt zelf de keuze omtrent welke modules er aangeboden worden). Voorkennis van redox is niet nodig.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
InnovationLab
Organisatie