Hylas, Kamp C: Centrum voor duurzaamheid en innovatie in de Bouw


Via leren op school, doen op de werkvloer en het spelen van een online game, ontdekken leerlingen of ze interesse hebben in de bouwsector. Vandaag heeft de bouwsector niet altijd de beste reputatie bij jongeren. Dat is nu net wat wij bij Kamp C willen keren. 

Hylas Bouw is een levensechte simulatie en circulaire bouwkit op Kamp C om jongeren warm te maken voor de toekomst van de bouw, die dankzij circulaire technieken en biogebaseerde materialen heel snel vooruitgang maakt. De simulatie bestaat uit twee fysieke ruimtes, een digitaal bouwpakket en een unieke fysieke circulaire bouwkit. 

Na de ontwerpfase, die op voorhand in de klas gebeurt met behulp van ons lessenpakket dat iedere ingeschreven klas ontvangt, komen de jongeren hun project ook effectief realiseren op Kamp C. Dankzij de online game van Hylas leren ze bovendien alle profielen uit de bouwsector kennen, van schilder over werfleider tot architect. Maak jouw klas warm voor alle mogelijkheden die de bouwsector biedt en kom het ter plekke ervaren.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
APB Kamp C
Organisatie