Verbindende Communicatie


Geweldloze Communicatie (GC), Verbindende Communicatie (VC) of Nonviolent Communication (NVC) is een manier van communiceren, ontwikkeld door Marshall B. Rosenberg. 

Verbindende Communicatie is niet enkel een communicatiemodel, maar veeleer een levenshouding, onderbouwd door heldere kaders en concrete tools, waarbij de intentie tot verbinding met jezelf en met de ander het uitgangspunt vormt.

Het gedachtegoed toepassen in het dagelijkse leven en op het werk bevordert een respectvolle dialoog waardoor je op een fijne, verbonden manier kan samenwerken en samenleven. En wie wil dat nu niet?

Tijdens deze inspirerende, online kennismaking of opfrissing stellen we op een interactieve manier de basisbeginselen van Verbindende Communicatie voor. We zoomen kort in op de aspecten binnen onze communicatie die kunnen bijdragen aan onderlinge verbinding en we staan ook stil bij een aantal elementen in onze taal die net het tegenovergestelde effect kunnen hebben en voor afstand of weerstand kunnen zorgen.

We geven concrete voorbeelden van waar communicatie soms vastloopt en hoe Verbindende Communicatie kan bijdragen aan het creëren, herstellen of verdiepen van verbinding.

We maken steeds de link met de praktijk en stemmen de voorbeelden die in de sessie aan bod komen af op de context.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Praatkracht BV
Organisatie