The IT Garage

The IT Garage

The IT Garage - is een open S.T.E.M. ruimte met gebruiksvriendelijke machines en materialen met als specialisatie: 3D printing, robot en robotarmen, IoT (Internet of Things), Arduino, Raspberry Pi en M5Stack materialen, het aansturen van sensoren en het verbinden van dit alles.

The IT Garage is een voortrekker in het ontwikkelen van S.T.E.M. projecten. Scholen kunnen er S.T.E.M. lessen en workshops komen volgen of gebruik maken van het Atelier voor opdrachten in technologie en techniek. Het S.T.E.M. Atelier staat ook open voor organisaties met buitenschoolse activiteiten, MAKERS en individuele jongeren.

Elke woensdag wordt tussen 14u en 17u een Open ruimte aangeboden. Iedereen is vrij om er zijn projecten te komen ontwikkelen. Deelnemers kunnen vrij gebruik maken van de S.T.E.M. ruimte. Er worden geen kosten aangerekend.
Wel wordt gevraagd om dit op voorhand te melden zodat er geen wachtrijen ontstaan aan bijvoorbeeld de 3D printers of de IoT tafels.

Elke zaterdag organiseren wij Family S.T.E.M.. Hier worden in duoparen (jongere - volwassene, zoon - tante, dochter - opa,...) aan S.T.E.M. projecten gewerkt.

Leermiddelen (4)