Cel iSTEM Inkleuren

Cel iSTEM Inkleuren

Visie van de cel

De cel iSTEM Inkleuren bundelt een brede expertise in STEM-onderwijs (SO) gaande van academisch onderzoek tot ervaring met het werkveld, met als extra dimensies het uitvoeren van effectiviteitsmetingen en aandacht voor kansengroepen.

Dankzij STEM hebben intussen heel wat scholen in Vlaanderen hun leerlingen laten kennismaken met de interessante ‘drieling’ Science, Technology-Engineering en Mathematics. Vanuit de cel proberen de partners, in samenwerking met leerkrachten en scholen, het STEM-onderwijs inhoudelijk te versterken door in te zetten op integratie tussen deze disciplines. Die ‘verwevenschappelijke’ verbetering hebben we benoemd als iSTEM, waarvan de i op de eerste plaats staat voor interactie, maar evenzeer voor interdisciplinair, integrerend leren, ingenieus, intrigerend, innovatief, … 

Aanpak van de cel

De activiteiten van de cel zijn gericht op het Secundair Onderwijs en gaan van bijscholingen voor leerkrachten, coaching van leerkrachtenteams, scholen en scholengemeenschappen en -groepen, over de verspreiding van STEM-projecten tot het verkennen van nieuwe uitdagingen in de vertaling van de STEM-minimudoelen naar de klascontext.

Vanaf volgend schooljaar worden de driedaagse bijscholingen 'Aan de slag met de STEM-minimumdoelen' van iSTEM georganiseerd in samenwerking met een aantal nieuwe externe partners. Enkele thema's die aan bod zullen komen, zijn: ruimtevaart, energie, water, duurzaamheid, biodiversiteit, verkeer, samenwerking met bedrijven. We hebben het aanbod van onze nascholingen gestroomlijnd. Op onze website vind je een preview van een aantal bijscholingen die gepland zijn in het eerste trimester van volgende schooljaar (2023-2024). 

Het resulterend lesmateriaal wordt gratis ter beschikking gesteld van alle Vlaamse STEM-leerkrachten, die het dan kunnen aanpassen aan hun eigen context.

Bovendien organiseren wij in samenwerking met CNO Antwerpen diverse professionaliseringsinitiatieven rond STEM-onderwijs.

 

Volg ons: https://www.facebook.com/iSTEMinkleuren - https://www.instagram.com/isteminkleuren - https://www.linkedin.com/company/istem-inkleuren - https://youtube.com/@isteminkleuren4922 

Leermiddelen (54)

Bekijk alle