Het Beelddenkende Brein

Het Beelddenkende Brein

Visie van de organisatie: Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun natuurlijke leerproces kunnen volgen. Daardoor kunnen zij zich optimaal ontwikkelen en zij voelen zich veilig en krijgen gelijke onderwijskansen. 

Vertaling van deze visie: Het aanbod van Het Beelddenkende Brein is toegespitst op een vernieuwde kennis van het Beeldenkende én taaldenkende Brein. Het dominantie patroon speelt daarbij een hoofdrol naast de kennis over hooggevoeligheid en aanverwante diagnoses zoals dyslexie, dyscalculie, ADHD, ADD en ASS. Het dominantieprofiel (de dominante hersenhelft aangevuld met de vier belangrijkste dominante zintuigen) geeft preciezere informatie wat een leerling nodig heeft om te kunnen leren. Niet alle kinderen leren hetzelfde, als daar vanaf het allereerste begin rekening mee wordt gehouden kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen zonder eerst vast te lopen en diagnoses te hoeven krijgen voordat zij hulp krijgen. De vernieuwde kennis van het beelddenken en taaldenken ligt aan de basis van onze cursussen, lezingen en Webinars.

Kwaliteit:  Met de kennis uit deze cursus kijk je direct anders naar je leerlingen. Volwassen beelddenkers kijken vaak met een vervelend gevoel terug op hun schooltijd en hebben vaak jaren nodig om het gevoel van dom zijn kwijt te raken om er achter te komen dat ze heel wat meer in hun mars hebben dan dat ze op school konden laten zien. Dat willen wij voorkomen. Als je de cursus gevolgd hebt weet je hoe je deze kinderen les kan geven op een manier die hen wel past en hen het zelfvertrouwen terug kan geven. Daarbij ga je ervoor dat de leerproblemen geen leerproblemen blijven, maar uitdagingen worden die je samen met de leerling aangaat. Zonder elke leerling individueel les te gaan geven. Rekenen staat daarbij hoog in ons vaandel.

Leermiddelen (3)

Favorietenmappen (1)