Nieuwsbrief van

Oefen.be in het nieuw

logo oefen.be

Oefen.be is met zijn nieuwe, gebruiksvriendelijke look helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar. Leerlingen maken er interactieve oefeningen en bekijken educatieve video's die recht van KlasCement komen. Gratis, onbeperkt en zonder aanmelden. 

Aan de slag met oefen.be

Beeld: Oefen.be

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Agenda's om vlot te plannen

Vrouw schrijft in agenda

Nog op zoek naar een schoolagenda voor 2023-2024 voor jezelf of je leerlingen? Snuister door de agenda's die collega's deelden, sla op of print af en start met plannen!

Zoek jouw agenda

Beeld: Pexels

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Leren over gevoelens

eieren met daarop getekende, emotionele gezichtenBlij, bang, boos ... We voelen tal van emoties. Ermee omgaan is niet altijd eenvoudig voor jonge kinderen. Met dit lesmateriaal rond gevoelens leer je je kleuters alvast heel wat bij.

Beeld: Tengyart op Unsplash

KO Deel

Bewegen maar!

Kinderen die stretchen naast een bord met 'sport time'September is de Maand van de Sportclub. Een goed moment dus om ook in de kleuterklas meer te bewegen. Met deze verzameling bewegingstussendoortjes heb jij straks de sportiefste klas van het land.

Beeld: Pexels

KO Deel

Start het schooljaar muzikaal

Kind met roze speelgoedgitaarEen school vol muziek? Jazeker! Met deze terug-naar-schoolliedjes start je het schooljaar meteen op de goede toon. Mag het wat meer zijn? Dan kan je je leerlingen ook hun eigen klaslied laten maken 🎵.

Beeld: Pixabay

KO LO Deel

Klasafspraken voor een sterk begin

Vrouw met twee opgestoken duimenEen essentieel onderdeel bij de start van het schooljaar is goede klasafspraken maken. Dat lukt het beste als je je leerlingen betrekt. Speel een spel om de afspraken in te oefenen en maak ze visueel zichtbaar in je lokaal.

Beeld: Pixabay

LO Deel

Kom naar het Codefestival

Vrouw zit achter een laptopBen je gebeten door coderen en programmeren? Op 9 oktober ontdek je tijdens het Codefestival in Brussel hoe je daarrond met je leerlingen aan de slag kan. Bekijk het programma en schrijf je in. Deelnemen is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt.

Beeld: Pexels

LO SO Deel

Doe aan zelfmoordpreventie

Twee rode speelgoedrobots die elkaar troostenOp 10 september is het de Internationale Dag ter Voorkoming van Zelfmoord. Ook scholen spelen daarin een belangrijke rol. Op KlasCement ontdek je hoe je in de klas kan werken rond zelfmoordpreventie en geestelijke gezondheidszorg.

Beeld: Pixabay

SO Deel

Chemiekennis testen

Gekleurde vloeistoffen in verschillende soorten chemische containersWie chemie geeft in het vijfde jaar, wil de voorkennis van zijn leerlingen misschien wel onderzoeken. Deze quiz over begrippen uit de tweede graad zet je op weg.

↪ Meer oefenmateriaal voor chemie.

Beeld: Pexels

SO Deel

Verzamelde gedichten

Boek waarvan enkele bladzijden een hartje vormenPoëzie-Leestafel is een online bibliotheek waar je dichters en hun gedichten terugvindt. Ook de biografie van de dichter komt aan bod én er is een forum voorzien voor groot en klein.

Beeld: Pixabay

SO DKO Deel

Kleurrijke insecten

Vlinder met veelkleurige vleugelsFree laat zijn leerlingen insecten maken uit zwart papier en gekleurde, doorschijnende plastic. Deze opdracht is ideaal om het RGB-kleursysteem uit te leggen én de knutselwerken zien er prachtig uit als je ze voor het raam hangt.

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Kant-en-klare lesbundels

Leraar staan aan een bord met post-itsElsje deelde verschillende uitgewerkte bundels en ander lesmateriaal waarmee je in een vingerknip aan de slag kan. Duurzaamheid, lezen en voorlezen, de uitstelgeneratie ... het komt allemaal aan bod. Waar kies jij voor?

Beeld: Parabol | The Agile Meeting Toolbox op Unsplash

VWO Deel

Kennis maken met elkaar

Verschillende mensen leggen hun handen samen boven een tafelJouw cursisten ontdekken graag wie er in hun groep zit. Snuister tussen de kennismakingslessen en zet hen talig aan het werk.

Beeld: Pexels

VWO Deel

Werken aan vooroordelen

Groep pionnen waarvan eentje buiten de groep staatDenken jouw leerlingen snel in stereotypes? Of worden ze soms zelf het slachtoffer van vooroordelen? Deze video legt uit hoe vooroordelen en stereotypes ontstaan en maakt hen zo bewust van hun eigen denkpatronen.

Beeld: Pixabay

BUSO Deel

Op speurtocht

Meisje met een vergrootglas voor haar ene oogMet de speurtocht van Ilse verkennen leerlingen alleen of per twee en op eigen tempo hun nieuwe school.

↪ Zin in meer zoektochten.

Beeld: Pexels

BUSO Deel