Nieuwsbrief van

Deel en win voor Dag van de Leerkracht

twee mensen geven een high five

Schitter mee op Dag van de Leerkracht 2023! 🌟 Doe mee aan de KlasCementwedstrijd en deel jouw waardevolle leermiddelen tussen 1 en 5 oktober. Je kunt zo vaak als je wilt meedoen door je eigen creaties toe te voegen. Zorg ervoor dat je leermiddel voldoet aan de voorwaarden. Klaar om te delen en te schijnen? 📚💡

Oh leuk, een wedstrijd!

Beeld: krakenimages op Unsplash

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Goed onderwijs voor iedereen

man die schreeuwt in megafoon

Laat op 5 oktober de schoolbel extra luid rinkelen voor goed onderwijs voor iedereen. 🔔🔔 Dat is Saved by the Bell, dat plaatsvindt op de Dag van de Leerkracht. Dit jaar is het thema 'onderwijs en gender'. Neem deel en werk mee aan een wereld waar gelijkheid in het onderwijs vooropstaat. 💪👩‍🏫

Klik voor de genderklik

Beeld: Pixabay

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Volg de recepten uit het Kabouterkookboek

kabouter met kruiwagen vol etenWie geen heksensoep of kabouterpap lust, vermijdt deze wiskundige opdrachtkaarten beter. Wie niet alleen wil kijken, tellen en koken met bladeren of herfstvruchten, vindt op KlasCement nog meer telopdrachten met herfstmateriaal.

Beeld: Pixabay

KO Deel

Programmeer en codeer: Codefestival 2023

CodefestivalOp 9 oktober 2023 organiseert het Kenniscentrum Digisprong het Codefestival, tijdens de EU Code Week. Ontdek inspirerende sprekers, workshops en een educatieve beurs. Stimuleer creativiteit en samenwerking door programmeren! 💻

Beeld: © Codefestival

KO LO SO Deel

Ontdek Vlaamse Gebarentaal voor kleuters

jongeren die gebarentekens tonenOntdek Vlaamse Gebarentaal met plezier via 't Gebarenhutje, de eerste mobiele app in Gebarentaal voor kleuters. Je vindt er video's, quizzen, spelletjes en verhalen in VGT. Bekijk ook de verhalen in Vlaamse Gebarentaal op KlasCement.

Beeld: Sincerely Media op Unsplash

KO BUSO Deel

Niet één, niet twee, maar 100 knutselideeën

iemand die knutseltMet de eindeloze knutselideeën op deze websites hoef je zelfs niet meer op Pinterest te zoeken. You're welcome!

Beeld: Pixabay

LO Deel

Wiede wiede wie kan 10 splitsen

telraamMet deze spelletjes en werkblaadjes worden jouw leerlingen echte splitskampioenen. 🏆

Beeld: Crissy Jarvis op Unsplash

LO Deel

Leer studeren

twee kinderen die huiswerk makenStuderen kan je leren. Leer je leerlingen een planning, een mindmap en een samenvatting maken. Ontdek leermiddelen die de studiekracht van jouw leerlingen versterken. 💪🏻 

Beeld: Pixabay

LO Deel

Starten met taaltechnologie

vergrootglas op lettersOntdek deze cursus voor taaltechnologie en taalredactie en ga aan de slag met toepassing, strategieën en boeiend onderzoek. Vergeet je eigen lesmateriaal over deze onderwerpen niet toe te voegen aan KlasCement!

Beeld: Pixabay

SO Deel

Ga aan de slag met duaal leren

iemand die hout bewerktLaat je leerlingen uit de harde sector uitblinken op de werkvloer. Via duaal leren brengen ervaringsdeskundigen hen de kneepjes van het vak bij. Neem een vliegende start met het lesmateriaal op KlasCement en volg de sectororganisaties voor meer info.

Beeld: Pixabay

SO Deel

Composteer jouw afval op school

hoop aarde in twee handenZorg voor een nuttige herbestemming van het GFT-afval op je school en composteer het. Het Biotechnicum in Bocholt gebruikt dat afval om warm water te produceren. Composteren, composteren, wie zijn best doet zal het op KlasCement leren!

Beeld: Pixabay

SO Deel

Aan de slag met grafisch vormgeven

twee computerschermenHandlettering, typografie, positieve en negatieve ruimte ... Ideeën genoeg om aan de slag te gaan met grafische vormgeving en illustratie. Inspireer je leerlingen met Indesign, Photopea en andere creatieve apps! 📷

Beeld: Pexels

DKO Deel

Zing mee en verlicht de leerlingenadministratie

rollen muziekpapierHeb jij ook een team dat kortademig wordt bij het idee dat de leerlingenadministratie weer is opgestart? Dan kan dit lied, gemaakt door Lise en Hendrik, wellicht wat verlichting brengen.

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Woordenschat boosten

vogel die taal bestudeertLeraar Nabil legt in deze video helder uit hoe jouw cursisten nieuwe woorden kunnen leren. Wil je de woordenschat van je klas nog verder opkrikken? We zetten een aantal leermiddelen voor je op een rij.

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Bereken de infuussnelheid en druppelsnelheid

bloedwaarde metenLijkt infuus- en druppelsnelheid berekenen uitdagend? Met deze oefeningen worden jouw cursisten de vaardigheid medisch rekenen meester. 💉

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Betoverende luisterverhalen voor de klas

kind met koptelefoonZocht je nog een geweldige tip om verveling op regenachtige (of heel soms hete) dagen te bestrijden? Op deze website vind je maar liefst 9 luisterverhalen voor in de klas! 

Nog meer podcasts en luisteroefeningen

Beeld: Pexels

BUSO Deel

Ga met je klas de boer op

beeld melk4kids jongetje met koeOp zoek naar een leuke en boeiende uitstap? Ga met Melk4Kids op bezoek bij een melkveeboerderij in je buurt en proef van het leven op het platteland. Via Melk4Kids krijgt je klas een tegemoetkoming van € 50 per bezoek. Alle info lees je op Melk4Kids.be.

Beeld: VLAM

Advertentie

KO LO Deel