Marc van Oostendorp over artificiële intelligentie en taal - Lernova Nederlands 5/6


Ontdek de kruising van artificiële intelligentie (AI) en taal in deze video, waarin de gerenommeerde linguïst Marc van Oostendorp inzichten deelt over hoe AI de manier waarop we communiceren en taal begrijpen, transformeert. Deze sessie biedt zowel technische als filosofische perspectieven op de toekomst van taal in het tijdperk van AI.

In een tijd waarin technologieën zoals machine learning en natuurlijke taalverwerking (NLP) sneller evolueren dan ooit, worden de implicaties van deze ontwikkelingen voor menselijke taal en communicatie onderzocht. Marc van Oostendorp, met zijn uitgebreide kennis op het gebied van linguïstiek, deelt zijn unieke standpunten over de uitdagingen en kansen die artificiële intelligentie biedt voor taalonderzoek en -toepassing.

Deze video duikt in de kern van vragen zoals: Kan AI de complexiteit en rijkdom van menselijke talen echt begrijpen en repliceren? Hoe beïnvloedt de opkomst van AI-assistenten onze taalvaardigheden en taalgebruik? En op welke manieren kan AI bijdragen aan de studie van taalverandering en taalverwerving?

Met voorbeelden uit de nieuwste AI-onderzoeken en -toepassingen, zoals chatbots en vertaalmachines, illustreert Marc van Oostendorp zowel de potentie als de beperkingen van AI in het begrijpen en genereren van menselijke taal. Deze video is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de snijpunten van technologie, taal en linguïstiek, en biedt essentiële inzichten voor zowel experts op het gebied van AI als taalliefhebbers. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Oefen.be
Geen account? Surf dan naar oefen.be/196315.
Lernova
Organisatie

Ontdek ook